Frank de Blok - Visual Storytelling in B2B: Van Stoffig naar Sprankelend

Speaker 2 (00:21.966)
van MKB Helden. En vandaag hebben we een MKB Held weer in de aanbieding. En we zijn natuurlijk heel veel MKB Helden, dit is, ja, we zijn toch wel beetje vrienden geworden. We zijn bij elkaar in de podcast nu. We helpen elkaar zakelijk. En dat is Frank de Blok. En Frank, die op zijn profiel van LinkedIn staat, dat hij visual content doet en videomarketing. Frank, welkom bij de MKB Helden podcast.

Dank je wel, dank je wel. Mooie introductie. Dank je wel voor de uitnodiging, allereerst. Fijn om met jou gesprek te voeren over het vak wat wij volgens mij allebei... ...min of meer op de vergelijkbare manier invullen.

Ja, want ik denk dat jij vooral... Ik denk dat je een beetje bent begonnen, als ik... Want we hebben natuurlijk al eerder gesproken met visuele content. Wat houdt precies in, visuele content? Hoe breed is dat?

Ja, nou, wij zijn zelf begonnen echt met animaties, animatie video's. Even helemaal terug, ik was voorheen marketeer, met name voor IT-enterprise bedrijven, ik de marketingplannen schrijf. En werkte ik eigenlijk met Aidsy samen om die plannen uitgerold te krijgen. Maar ik merkte op een gegeven moment dat het best wel lastig was, ook al waren dat hele bekende brands, zoals Microsoft bijvoorbeeld, of een HP.

nog best wel lastig was om traptie te krijgen, om de doelgroep te bereiken en om complexe verhalen gewoon op pak een eenvoudige manier uit te leggen. En dat is ook al bijna weer verjaardag, want dat is ruim acht jaar geleden. Maar toen had ik niet de agencies waar ik mee samenwerkte die dat op een mooie manier grafisch weer konden geven. Dus toen ben ik eigenlijk gewoon zelf content animators begonnen. En vanuit daar is onze propositie steeds verder doorontwikkeld.

Speaker 1 (02:15.342)
Dus we zijn begonnen met animatie en vooral het uitleggen van complexe IT-vraagstukken. En wat we vandaag de dag eigenlijk doen, zitten we veel meer op content strategie voor B2B bedrijven. En wij geloven erin dat visueel, zeg maar, dat dat eigenlijk altijd een van de sterkste manieren is om die boodschappen te verkondigen. En wat valt er dan onder? In mijn optiek valt er onder video, fotografie en animatie slash motion graphics.

Wij persoonlijk het liefst combineren die technieken. Want dan krijg je ook vaak wat creatievere producties. Die er gewoon tof uitzien.

Want hier werken je dan voornamelijk voor het MKB of is dit wat breder? Werken je ook voor Enterprise of voor ZZP?

Niet voor ZZP, dat sowieso niet. Wij zitten MKB, MKB Plus en corporate. is eigenlijk een beetje de... In verleden toen we alleen nog die Armaan stonden, zaten we eigenlijk met name in corporate. Maar nu we meer op B2B-content strategie zitten en nu je ook ziet dat MKB bedrijven echt zichtbaar willen zijn online en hun stemmen willen laten horen, hun expertise kenbaar willen maken.

zie je dat we met die conteststrategie een uitrol ervan. Daarmee zitten we meer in de MQB omgeving.

Speaker 2 (03:37.774)
Ja, en als je was kijken naar MKB omgeving, dat was natuurlijk een beetje stoffig vroeger. we proberen met ons clubje MKB jongeren MKB'ers proberen we dat wat hipper te maken en wat visueeler. Heb je dat ook gemerkt in marketing dat het aan het veranderen is in binnen het MKB?

Ja, zeker. Nogmaals, we hebben ook heel veel technologie- en tech-gedreven bedrijven. Die zijn soms best wel geneigd om dingen heel feitelijk, heel technisch, heel droog te maken. Alleen wat dat betreft, en daar hebben we het ook wel zover gehad, maar, zou eigenlijk in B2B meer moeten kijken naar B2C. In hoe die boodschap verpakt wordt, maar. Hoe dat een creatief tintje krijgt.

En hoe je die manier dan eigenlijk ook makkelijker je publiek kan bereiken. En visuele content helpen heel erg in. Wij zelf vinden het daarom leuk om video bijvoorbeeld met motion graphics te combineren. Dan krijg je weer heel ander soort content. En wat je ziet ook, het hele B2B marketing weer dat je is aan het veranderen natuurlijk. komen misschien zo nog wel even op.

Maar je ziet bijvoorbeeld ook platformen als LinkedIn die gaan steeds meer video first content pushen. Dus die willen eigenlijk ook de gebruikers motiveren om video content te maken. dat is heel interessant voor mkb bedrijven om zo zeg maar zichtbaar te zijn en ook relevant te zijn. Maar er is wel hele andere manier van jezelf presenteren dan bijvoorbeeld in een white paper of een e-book zeg maar. Ja denk ik.

Ik zie toch dat de interesse daarin toch wel afneemt en zeker als dat ook nog eens achter een login zit waar mensen gegevens verwachten moeten laten.

Speaker 2 (05:34.286)
Ja, dat hele locked content is er eigenlijk beetje uit aan het gaan. denk zelf ook dat mensen zelf wel kunnen... Als ze iets willen weten, dan kunnen ze het zelf wel opzoeken. Eigenlijk unieke content moet je gewoon geven die niet te googlen is en die vaak uit eigen ervaring komt. Merk je dat ook?

Ja, ik geloof er ook in, echt het non-gated content en demand generation, dat is natuurlijk echt waar B2B Marketing nu vandaag de dag naartoe gaat. Ik denk wel dat in B2B Marketing, maar, voor bedrijven met een korte sales-cyclis, kan dat gated en dat conversie-gedreven marketing nog best wel werken, met downloads en dingen. ben er zelf, maar je ziet toch dat veel B2B bedrijven een langere sales-cyclis hebben.

En dat werk vandaag, vaak en niet, is mijn mening. Dus je moet op een andere manier gaan kijken hoe je wel aan die leads gaat komen. Maar dus eigenlijk op veel authentiekere manier. Dus eerst waardegeven, relevant zijn. En vervolgens dat continu consistent herhalen. En dan zie je uiteindelijk dat potentiële klanten bij jezelf aankloppen.

Ja, dat is even in te zoomen in animaties, want dat is iets wat we nog weinig zien. Op LinkedIn zie ik nog niet veel animaties, terwijl...

Ja, misschien is duurder dan gewoon een video opnemen natuurlijk. Het is wat meer werk ook voor de maker. zie jij LinkedIn al met visual, met animaties en dat soort dingen? Heb je dat al? Ik heb het gezien bij jou. heb het zelf. Maar zie je dat al wat meer, wat een soort explainer video's? Dat zij vaak gewoon heel to the point.

Speaker 1 (07:18.702)
Ja.

Speaker 2 (07:27.438)
To the point content. dat valt misschien nog meer op dan gewoon iemand die voor een camera zit.

Ja, kijk, is natuurlijk wel waarvoor wordt het gemaakt, met welk doel wordt het gemaakt. Als je echt een pure explainer maakt als animatie video, dan denk ik dat je minder in gaat zetten, zeg maar, om een soort als-told-leader-achtige content. Maar dat is meer als mensen al weten dat ze jouw product inzitten, zij maar gewoon nog meer willen weten over hoe het product precies dan werkt, maar. Dus dan is misschien logisch dat die video's bijvoorbeeld op een site of een landingspagina terugkomen. Dan zie je ze minder op LinkedIn.

Kijk, LinkedIn zelf doet ook een hoop met animatie en grafisch beeld, maar. Kijk, wat ik net eigenlijk al zei, dus als je gewoon kijkt naar die Biased Journey, vooral in die beginfase, dus in die content op LinkedIn, bijvoorbeeld die Toddlerede video's of die video podcast. Daarin zou ik zeggen, daarin is Animatie of Motion Graphics juist een leuke toevoeging om die video's aan te kleden, om ze net wat creatieker te maken, om ze net wat meer in het oog te laten springen.

Daar zie ik het meer in de combinatie. En later in de BIOS journey zie je dan vaker volledig geanimeerde video's terugkomen.

Ja, zag het ook in de video, want wij hebben samen ook een podcast opgenomen. En je had daar ook een short van gemaakt. je zag er echt wel dat jullie animaties dingen kunnen met lijntjes die er omheen gingen en zo. Het echt, het sprong echt in het oog. En dat wil je dat dat gebeurt. Het moet opvallen. En als je heel saai in een slecht verlichte ruimte, met de camera, dat je altijd in beeld bent. Ja, dan is dit wat meer... Ja, je maakt het wat...

Speaker 2 (09:09.326)
Ja, meer B2C wat je ook zegt. ik denk dat heel veel beslissingmakers en CEO's die zitten tegenwoordig ook allemaal video's te scrollen, en op TikTok zelfs. had ik ook nooit gedacht, maar daar blijken ze ook te zitten tegenwoordig. Want jij bent, de strategie bepaal je ook qua content voor klanten.

Hoe gaat zo'n traject bij jou in het werk? dat een standaard traject of heb je daar een speciale aanpak in?

Nou, het is wel een beetje verhankelijk van de groot van het bedrijf en in welke fase, welke groeifase zo'n bedrijf zit. Maar logische wijze begint het bij de positionering en de problemen van de klanten. En dat klinkt heel logisch en bazal, zeg maar. Maar ik denk dat jij dat waarschijnlijk kan onderschrijven, dat die stap nog best vaak over wordt geslagen. En als die positionering en die messaging gewoon niet scherp is,

Dan kunnen wij soms nog zulke mooie video's maken of nog zulke mooie campagnes maken. Maar als je niet gericht is op de juiste pijnpunt of op de juiste doelgroep of als we niet verspreiden voor de juiste kanalen. Dan gaat het alsnog niet het resultaat opleveren wat je daarin zou willen zien. Dus het begint eigenlijk logisch bij het fundament. Waar ga je op focussen en op basis daarvan gaan kijken. Oké, wat is de postionering? Welke messaging hoort erbij?

Welke klanten hebben het dan specifiek over? Soms moet er ook nog keuzes gemaakt worden. Je bedient meer die industrie en meerdere segmenten. Maar waar treed je mee naar buiten? En als die klant dan eenmaal binnen is, weet je wel, dan kan je ze ook introduceren in andere takken van sport, zeg maar, je daarin kan bieden. Maar je hebt gewoon een hele duidelijke, eenvoudige boodschap nodig om mee naar buiten te treden. En bijvoorbeeld gaan we kijken naar welk klant order daar dan bij. In welke...

Speaker 1 (11:06.318)
Vorm kunnen wij die boodschap die je hebt dan verpakken. Dus wij doen dat dan altijd visueel of dat nou video, fotografie, motion graphic, animatie of het liefst een combinatie van meerdere technieken. En dan gaan we eigenlijk kijken van nou welk kanaal kunnen we inzetten voor verspreiding. Wat is het meest aannemelijk dat jij ook die ideale klant zeg maar terug gaat kunnen vinden. En dan gaan we werken aan verschillende formats. We werken aan soort van planning, dus een content kalender zeg maar.

hoe structureel bepaalde content terug kan komen. kijken via welke content we organisch gaan posten. Daar focussen we ons nog wel meestal, moet ik eerlijk zeggen. En eerlijk gezegd, daar kom je ook al best ver mee. Je hebt soms wel nog wat langere adem nodig. Maar we kijken ook of je bijvoorbeeld bepaalde content kan boosteren door dat betaat weg te zetten.

of vrijwel nooit eigenlijk achter gated content, altijd open en altijd proberen authentiek te zijn, proberen zoveel mogelijk waarde weg te geven, hoe meer hoe beter, maar, hoe duinig terhoudig je kan zijn. Want dan zie je eigenlijk dat gewoon het beste terug in resultaten.

Ja, dus je gebruikt eigenlijk gewoon het Dement Generation ook daarin. Dement Generation is natuurlijk ook organische content voornamelijk. Ik weet niet eens of er in Dement Generation wordt gepraat over betaalde content. Je hoort altijd, het moet altijd natuurlijk gaan. Hoe kijk jij naar betaalde?

Dat is een beetje een definitiedingetje denk ik. denk ook in demand generation kan je wel betaald content wegzetten. In mijn optiek moet je het alleen niet achter een formulier zetten. zeker nu bijvoorbeeld als je kijkt naar LinkedIn. De reguliere manier van accepteren op LinkedIn was ik niet zo'n groot fan van. Dat heb vaak in niet zien werken en wel zien werken. je ziet vaak dat het duur is. Ja, voornamelijk dat het duur is. Maar bijvoorbeeld de doodlider ads.

Speaker 1 (13:08.558)
van LinkedIn is eigenlijk een nieuwe manier van adverteren. ja, kijk hoe de ads heten, Toddlery ads. ja. Dat is een wereldvang verschil. Ten eerste kan je al vanuit je persoonlijke profiel daarin adverteren, niet vanuit bedrijfspagina. En het is bedoeld om eigenlijk in mijn optiek soort van Toddlery video's, dus kennis video's te delen en dat te boosteren. Normaal gesproken als jij een video post, dan ziet 20 tot 30 procent van jouw connecties die video.

en eventueel als connecties met jou video interacteren dan weer connecties van connecties. Maar met die Toll Leader Ads kan je best wel voor een schappelijke prijs gewoon zeggen nou ik wil dat alle personen zeg even alle IT managers binnen ziekenhuizen deze video van mij gezien want ik denk dat dat relevant voor hen is en zo bereiken ook mensen buiten mijn netwerk en dat zorgt er gewoon voor als je me authentiek bent, je me relevant bent.

En ik zou daarin verder ook dus niet om gegevens vragen, maar gewoon die kennis weggeven. In dat opzicht denk ik zeker dat dat gewoon onder demand generation kan vallen.

Ja, die 12-leaders, dat hoor je ook steeds meer. Ik heb het een keer geprobeerd zelf. En toen had ik echt 10.000 views erbij, maar geen enkele interactie. Dus waarschijnlijk heb ik toen iets verkeerd gedaan. En ik heb het een paar keer gedaan, best wel gefocust. goed, misschien moet ik daarmee... Want heb je daar wel goede ervaringen mee met die 12-leaders?

Ja, daar heb ik wel goede ervaring mee. moet wel eerlijk zeggen dat... Nou kijk, maar dat is net hetzelfde als met demand generation organisch. Je gaat niet verwachten dat je ze één video post, maar, dat de klanten op de deur kloppen. Zo werkt het niet, zeg maar. Wat volgens mij vaak wordt gezegd, dat eigenlijk het effect wat je ziet van zo'n content strategie, of van demand generation, duurt minimaal net zo lang als je sales cycles duurt.

Speaker 2 (14:45.71)
Ik krijg zelf views, maar...

Speaker 1 (15:11.854)
Dus bij veel B2B bedrijven is dat toch al snel 6, 9, misschien wel eens 12 maanden. Dat heb je dan ook wel nodig voordat je echt die effecten dan ziet. Maar die zie je dan wel. kijk, je vraag was die toonliedreeds. Ik ben niet zelf iemand die aan de knoppen draait. Dat doen we met partners, dus daar kan ik niet precies over vertellen hoe dat werkt. Maar ik vind het een hele interessante optie omdat het authentiek is, het is persoonlijk. Kijk hoe LinkedIn het heeft genoemd. Die hebben zelf ook wel gezien dat...

dat de reguliere ad niet voor iedereen werkt. En zij willen toch inkomsten binnenhalen. Assistentie inkomsten, daar leven ze van. Dus zij moeten zo goed mogelijk opties bieden. Dus ik ben daar wel positief over en ik vind dat het eigenlijk ook onder demandjaren kan vallen.

Dimension draait ook beetje om jou persoonlijkheid. Wie je bent, dat ze je zien, dat je je thought leadership, je kennis deelt. Dat is ook heel groot deel van Dimensioneration. Dimensioneration, ik weet niet hoe je het zegt. Maar dat is wel vaak een dingetje bij ondernemers. Dat ze het spannend vinden om hunzelf te laten zien. Die schrijven dan liever een blog.

of die zetten ze liever een document ergens neer dan dat ze zelf voor een camera moeten. Heb je daar, wat is jouw ervaring ermee met ondernemers of bedrijven die echt voor de camera moeten? Want dat kan best wel een stap zijn denk

Ja, dat snap ik eerlijk gezegd wel. Ik ben er zelf ook niet altijd even groot fan van om op elkaar te komen. ik denk wel dat je vandaag een beetje over die drempel heen moet stappen. Niet in de laatste plaats omdat het gewoon hele mooie kansen biedt. Zonder hem niet te laten liggen. En kijk, als je het eenmaal een paar keer hebt gedaan, dan zal je merken volgens mij dat het best wel meevalt.

Speaker 2 (16:43.278)
Ik ook wel.

Speaker 1 (17:05.326)
En dan word je er ook wel beter in en die genre gaat dan eigenlijk ook wel weg. En ik denk vooral dat het allerbelangrijkste is, is dat je mensen op Kamerlijn terug laat komen zoals ze zijn, maar. Dus als jij niet een heel erg ADHD of grappig persoon bent, ga dan ook niet grappig zitten doen. Want dat zie je, dat voel je, dat merk je en alles. Je mag gewoon je eigen persoonlijkheid daarin.

Ik ben dat wel een beetje, een ADAD persoon.

Ja, nou ja, ik niet. Dus als ik dat ga doen, komt dat heel cringe over, maar. Dus, nee, maar je stapt wel het bedoel.

Je het oplezen van dingen. Je kan het beste uit je... Vertel het je bij de klant zit, denk ik.

Ja, nee, dat is het. is eigenlijk. Kijk, want deze camera die loopt nu. We zouden gewoon een gesprek eigenlijk. Je je voorstellen, we gesprekken over ons vak en over de dingen die we tegenkomen.

Speaker 2 (18:00.718)
Ja, spannend zou je denken.

Nee, Ik denk dat het gewoon, en zeker ook nu met LinkedIn, die nieuwe videofeed die ze aan het implementeren zijn nu. Deels is die nog live in Nederland. Maar ja, het is denk ik gewoon een gemiste kans om daar niet overheen te stappen. En ik denk dat als je het helemaal gewoon gaat doen, dan zou je wel merken dat we het in de end wel maken.

Ja, ja. En dat is natuurlijk ook een leuk behoorlijkje naar je eigen podcast. daar ben ik de gast geweest. Was ik nou de eerste gast toevallig? Of had je al eerder gasten gehad?

Tweede of de derde. Kijk, dat is ook misschien wel een gap gehaald. wat wij hebben de zomermaanden gebruikt om wat series te maken. Maar daar zijn we zelf ook nog heel erg zoek naar geweest. Kijk, wij maken voor onze klanten natuurlijk met de hele professionele reuze methode, zeg maar. Maar neem die video's op. Wij hebben zelf eerst van een soort van MVP geprobeerd om gewoon lean en mean te kijken hoe dit voor ons kan werken.

En we hebben gezien dat dat werkt. nog wel even moeten testen welk formaat, welk platform.

Speaker 2 (19:18.318)
vond het best wel goed, terwijl jullie weinig middelen hebben. Jullie hebben wel goede podcast opgenomen. Dus steeds makkelijker ook, ik. En dat is ook het mooie voor mensen. Het is ook steeds meer te doen zelf.

Ja, nou ja, kijk, voor ons was het ook weer belangrijk. Wij doen natuurlijk heel veel editen en monteren en animeren voor onze klanten. Maar we hebben niet de capaciteit over om dat voor onszelf allemaal nog in te richten. Dus we hebben even te zoeken hoe kunnen we het nou zeg maar pragmatisch doen en goed doen. Nou, hebben we onze learnings weer uitgetrokken. En straks gaan we waarschijnlijk verder met een nieuwe serie. Gaan we net wel weer even wat anders doen.

En dan zie je dat er steeds veel beter wordt als je je bereik toeneemt. Omdat je gewoon weet hoe je moet posten. Ja, dus dat.

Ja leuk, want deze podcast doen we gewoon via de software. Dat is ook een beetje het probleem dat vaak ondernemers hebben voor hun eigen content. Daar kan je dagen voor gaan uittrekken. Maar het gewone werk moet ook doorgaan. Dus het is een een wegstelling.

Dit is denk ik heel makkelijk en nagelekkend om het zo maar niet te doen. Wat wij vaak doen voor onze klanten is dat we soort content pyramide maken. En bovenaan die pyramide staat dan eigenlijk de content die het meest tijd en werk in de slag neemt. Die doen we dan ook het minst, maar daar proberen we wel alle andere soort content uit aan. Dit zou bijvoorbeeld weer een vorm zijn die veel sneller en veel makkelijker kan creëren wat ook gewoon veel minder moeite kost.

Speaker 1 (21:00.11)
Als je het over MKB of misschien onder MKB, die zijn ook hartstikke druk met het runnen van de business. je wilt het ook wel makkelijk voor jezelf houden.

Ja, en het moet, kijk het gaat ook om de 2080 principe. je, het is, we hadden eerst, toen we begonnen, we staan nu een jaar, en de eerste podcast van deze, onze, de eerste aflevering van onze, van deze podcast, die hadden we hier, hadden we alles opgebouwd, en dan hadden we één gast en hele dag vooruit getrokken. En dat was leuk, maar qua views en qua interacties werkt dit eigenlijk ook prima.

Maar we dachten natuurlijk, zijn een podcastbedrijf, dus dan moet je altijd op je A-game laten zien. Je moet altijd laten zien dat je heel professioneel bent. op deze manier laat je natuurlijk ook zien dat het ook allemaal niet zo professioneel hoeft. Als je je boodschap maar goed overbrengt, denk ik.

Ja, ik denk wel, je moet wel aan een bepaalde ondergrensel doen. Maar in die end gaat het natuurlijk om, dat je relevant zijn en dat is het allerbelangrijkste.

Ja, nou je ziet vaak met mensen, ik neem dan ook vaak video's op met mensen gewoon op deze manier, waarin ze over hun bedrijf vertellen. dan merken ze dat dat video niet zo eng is. En daarna gaan we dan bijvoorbeeld een podcast opnemen bij hun in hun bedrijf. En dan gaan we gewoon in één dag maken we gewoon iets van vier afleveringen. En hebben ze voor een half jaar weer content. Dus het is ook vaak een opstapje en even wennen.

Speaker 2 (22:34.862)
om wennen aan video en om voor een camera te spreken. En daarna, dan denk je, ik ga mijn klant eens interviewen. Want ik denk dat dat ook heel waardevol is.

Ja, nee, precies. Stel je blokt één keer in de maand een soort van mediedag of een videodag en je neemt daar een podcast op één op één. Je doet misschien een Q &A met een gast. En eventueel plak je er op een later moment ook nog een online recording aan vast over een hathor. Nou, dan heb je echt voor maanden aan content, wat je weet zelf ook, zeg maar.

Dan heb je bijvoorbeeld een lange video podcast. Nou, kan je zo tien shorts uit halen die je kan verspreiden. Je kan ook zelfs AI gebruiken om je daarin te helpen. En je kan er ook een artikel, een blog uitschrijven. Noem maar op, daar kan je zoveel content uit halen. Eigenlijk drie perpels van die content er alweer. Kijk, ik weet zelf wel wat er toen we die serie op gingen hebben. We eigenlijk veel te veel gedaan.

Het was veel te druk, dus is veel te lang voordat we al die dingen geërdeld hadden. Dus nu zouden we dat ook iets meer verspreiden over een langere periode, omdat er gewoon zoveel content uit één opname komt. Je hoeft niet vijf opnames opeens

Nee, kan ook natuurlijk de tekst eruit halen via AI, daar kan je weer een blog van maken. AI is leuk, AI is leuk als je er interessante content in stopt, dan is AI werkt. Als je er gewoon geen content, een domme vraag, dan krijg je ook een domme antwoord.

Speaker 1 (24:00.718)
Je hebt het gehoord, het is echt heel erg.

Speaker 1 (24:14.926)
Ja, ik begrijp waar je naartoe wilt.

Ja, want als je zegt, maak een mooi verhaal over mijn bedrijf. Hij gaat zelf dromen, maar. Hij dromt en hij verzint die aft van alles erbij. En als je gewoon de complete tekst van een podcast erin stopt, dan hoeft hij ook niks erbij te verzinnen. Hij hoeft alleen te structureren. En hij heeft gewoon topcontent.

Ja, normaal is de bron natuurlijk Google, waar hij veel van aanhaalt. En dan is het gewoon jouw authentieke content, jouw authentieke verhaal, hij gewoon zijn informatie uithaalt. Dus dan blijft het ook authentiek. Ik zou het wel altijd zelf redigeren. Je ziet het sowieso. En ik ben geen fan van AI-texten, één op één door.

Ja hoor, dat is het.

Speaker 2 (24:59.63)
Nee, zeker niet.

Maar ik ben ook niet altijd fan om AI je komt en te laten schrijven als het vanuit Google gescreated wordt. als het vanuit jouw podcast komt, dan is het toch jouw verhaal. Dus het is toch een uniek verhaal. En dan vind ik het wel interessant.

Je wil hem niet zelf laten verzinnen. Je wil hem gewoon voeren met goede informatie. En draagt hij er zelfs een qua structuur en dat soort dingen. Dat kan hij wel heel goed. Dus het is meer een hulpje dan een medewerker. Zo moet je het ook beetje zien denk ik. We hebben gesproken over jouw visuele content. Dat je je klanten helpt met hun strategie. De combinatie daarvan. Hoe zie jij, want beat up, beat up marketing is natuurlijk gewoon...

best wel B2C aan het worden qua video en qua snel en krachtig. Hoe zie je dit over 5 jaar? Als we dit doortrekken, hoe zie je dit verder gaan? Want we zijn eigenlijk aan het begin een beetje van de B2B die niet meer stoffig is.

Ja, ik denk vooral het mag gekker, mag creatiever, mag ontvallender, korter, snappier. Als je bijvoorbeeld alleen nu al kijkt, ik weet niet of jij die nieuwe videofeed van LinkedIn al hebt. Daar zien de video's, dat zijn natuurlijk dan zakelijke video's, maar ze zien er heel erg TikTok-achtig uit zeg maar. Daar zie je de eerste tekenen al, snappier, gekker.

Speaker 2 (26:19.086)
Ik heb hem ook gezien. Ik hem onmogelijk zelf verlaten.

Speaker 1 (26:34.414)
creatiever en kort to the point. wel, de inhoud moet wel relevant zijn. Ik zou niet dansjes gaan doen.

Ook geen intro's, geen lange intro's. Die is al kwijt.

Nee, waar ik zelf ook denk meer in geloof, het is allemaal persoonlijker, authentieker en gewoon open. Niet achter die logins en niet verhalen, emailadres en vervolgens iemand helemaal spammen om te proberen die persoon wat af te laten nemen. Ja, daar geloof ik niet in. Zeker niet voor b2b bedrijven met een wat langere sales cycle.

Ja.

Speaker 2 (27:11.374)
Nee. Nou, denk dat het... Ik stel bij hetzelfde. Ik denk dat het allemaal korter, snappier, duidelijker en opvallender... Ik denk dat we daar naartoe gaan. En ik denk dat we met jou... Ja, dat jij daar ook veel goed aan meewerkt. En zeker met jouw animaties en dat soort dingen. denk dat mensen kunnen jou ook benaderen voor dit soort... Als ze denken, hey animaties heb ik nog niet in mijn arsenal. Dan kunnen ze contact met jou opnemen. Ik denk dat we al veel besproken hebben. Laten we het een beetje afronden.

Hoe kunnen mensen jou bereiken als ze wat meer willen weten over specifieke jullie waar jullie echt opvallend in zijn?

Als in mei direct contacten?

Ja, gewoon in jouw bedrijf. We hebben natuurlijk over thought-leadership. Dus ik denk dat jij ook direct wel eens benaderd wordt via LinkedIn.

Ja, dus de meeste gesprekken start altijd via LinkedIn. Dus ik ben gewoon aan te vinden op LinkedIn. En als mensen het interessant vinden om eens te sparen over hoe wij denken op visuele content, hoe wij denken dat je visuele content verder aan kan kleden en daarmee een beter bereik kan realiseren. Of voornamelijk van nou, ik wil wat. Ik wil iets met de constructie, maar ik niet waar ik moet beginnen. Ik wil kijken naar mijn fundament, zodat ik zeker weet de dingen die ik ga maken dat die ook...

Speaker 1 (28:33.006)
terug en luiden naar de doelgroep en het doel wat ik heb met de business. Ja, dan denken we er altijd graag over mee en dat kan in eerste hand schilderij blijven. Dan zien we wel waar die gesprekken aan gaan.

Leuk, ik denk dat jullie alles in je assonaal hebben voor de marketing van nu. Dus neem vooral contact op beste kijkers met Frank. Ik wil iedereen bedanken voor het kijken. Ik denk dat we veel hebben geleerd vandaag over marketing, over visuele content. Ik had nog nooit iemand zo drast gehad, dus dankjewel. Voor de volgende keer zijn we weer terug met een nieuwe MKB-held. Bedankt het kijken en voor meer informatie krijg

naar podcastvoorbedrijf.nl. En dankjewel Frank en ik spreek je snel.

Oké man, groetjes.

Makers en gasten

person
Host
Dennis Binnekade
Co-founder MKB Helden & podcastvoorbedrijven.nl
person
Producent
Peter van Dijk
Co-founder MKB Helden & podcastvoorbedrijven.nl
Frank de Blok - Visual Storytelling in B2B: Van Stoffig naar Sprankelend
Uitgezonden door